На службу з охорони морських кордонів вийшли екіпажі з молодим поповненням

НАЗАД
05 березня 2019 14:26

Вісім бійців строкової служби вперше вийшли в море після випуску з Навчального центру Морської охорони.

Упродовж тижня корабельно-катерним складом Морської охорони пройдено близько 100 морських миль. У щільній взаємодії з прикордонною авіацією забезпечено висвітлення обстановки у внутрішніх водах, територіальному морі, прилеглій зоні та у В(м)ЕЗ загальною площею понад 4,5 тис. кв. миль. Порушень законодавства не виявлено.

Серед екіпажів кораблів та катерів, 8 бійців строкової служби вперше вийшли в море після випуску з Навчального центру. «Це найкращий спосіб засвоїти морську науку на власному досвіді та загострити прикордонне око», - каже командир катеру Морської охорони «Дарниця» молодший лейтенант Олександр Мединський. Він особисто є наставником трьох бійців-строковиків, які прийшли служити на його катер після завершення навчання.

На кораблі Морської охорони «Миколаїв» під час виходу в море також навчали молоде поповнення. Залучали їх і до заходів протидиверсійної оборони, і до боротьби за живучість корабля, а також вчили вправлятися в умовах хитавиці із самими різними предметами – від кранців до особистої зброї.

Тим часом у Навчальному центрі Морської охорони в м. Ізмаїл складали іспити та урочисто отримували сертифікати друга група строковиків призову «осінь-2018».

19 бійців, із завершенням тримісячного курсу спеціальної та військової підготовки, влилися у лави Одеського загону морської охорони як профільні фахівці навігаційних приладів, систем та енергетичних установок. Їх виходи в море ще попереду.

А строковики із найкращими показниками фізичної підготовки, витривалості та морально-психологічної стійкості продовжують навчання за експериментальним курсом підготовки бійців відділів спеціальних дій на воді. Практики цього фаху – керівники діючих підрозділів, проводили із слухачами курсу майстер-класи, ділилися власним бойовим досвідом, розкривали деякі секрети застосування спеціальних засобів, блокування порушників в стислих умовах суднових приміщень, ефективної взаємодії з напарником тощо.

За кілька днів майбутні «специ» поповнять ряди діючих підрозділів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси