На Рівненщині двоє молодиків з Миколаївщини намагалися незаконно потрапити до білорусі

НАЗАД
13 лютого 2023 10:28

Учора ввечері прикордонники Житомирського загону виявили двох чоловіків, які вишукували шляхи для його незаконного перетину.

Про появу в прикордонні невідомих осіб прикордонникам повідомили місцеві жителі. В ході перевірки інформації на одній з автодоріг у Рівненській області прикордонники зупинили автомобіль, що рухався в напрямку кордону з рб. В автівці знаходились двоє чоловіків – жителів Миколаївщини, які повідомили, що їдуть до одного з прикордонних населених пунктів відвідати родичів. Проте прикордонники перевірили інформацію та встановили, що за вказаними адресами названі особи не проживають. Чоловіки під час спілкування почали поводитись знервовано та вигадувати нову мету й кінцеву точку свого руху.

Надалі під час спілкування громадяни, 1998 та 2001 року народження, зізналися, що мали намір незаконно перетнути кордон, щоб уникнути мобілізації. Окрім цього, в телефоні одного з молодиків виявлено різні переписки, де він висловлював бажання найкоротший термін потрапити на територію росії чи білорусі.

Наразі для проведення заходів перевірки молодиків передано відповідним органам. Крім того на чоловіків складено протоколи за порушення ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», рішення по яким прийме суд.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси