На річці Дунай та на узбережжі двох морів прикордонники затримали браконьєрів з уловами на понад 150 тисяч гривень

НАЗАД
20 квiтня 2018 10:30

Двох браконьєрів з уловом риби затримали вчора співробітники оперативних підрозділів Південного регіонального управління та Ізмаїльського загону.

Прикордонники продовжують заходи, направлені на протидію протиправній діяльності у контрольованих прикордонних районах.

Двох браконьєрів з уловом риби затримали вчора співробітники оперативних підрозділів Південного регіонального управління та Ізмаїльського загону. У плавзасобі місцевих жителів знаходилось 2 сітки завдовжки 140 метрів та 165 штук дунайського оселедця. Попередня сума завданого державі збитку склала понад 28 тисяч гривень. У ході подальшої перевірки також встановлено, що даний човен вийшов поза пунктом базування.

За порушення прикордонного режиму громадян притягнуто до адміністративної відповідальності. За грубе порушення правил рибальства охоронці кордону склали протоколи про адміністративне правопорушення, з подальшим клопотанням перед судом про перекваліфікацію у кримінальне правопорушення. Вилов, човен та знаряддя лову вилучено встановленим порядком.

Крім того, минулої доби прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління виявили низку правопорушень у контрольованих прикордонних районах.

Так, військовослужбовці відділів «Генічеськ», «Приморськ» та «Чонгар» Бердянського загону під час патрулювання, у тому числі спільно з представниками рибоохоронного патруля, виявили у трьох випадках 3 громадян, які займались незаконним виловом водних живих ресурсів. На момент затримання порушники виловили риби на суму понад 45 тисяч гривень. 

Також, 18 квітня військовослужбовці від відділу «Очаків» Херсонського загону спільно з представниками Держрибоохорони під час патрулювання ділянки відповідальності в районі населеного пункту Чорноморка виявили 3 ятера з креветками. Поблизу прикордонники затримали і власника цих знарядь лову. Сума завданих збитків державі склала 80 тисяч гривень.

Водні біоресурси випущені в природне середовище, знаряддя лову вилучені, стосовно громадянина також направлено повідомлення до поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси