На Одещині викрили злочинний механізм отримання неправомірної вигоди двома військовослужбовцями ДПСУ

НАЗАД
22 серпня 2023 16:21

В Ізмаїлі правоохоронці викрили двох співробітників Держприкордонслужби, які налагодили злочинну схему одержання неправомірної вигоди від капітанів суден закордонного прямування.

Затримані військовослужбовці вимагали та отримували хабарі за спрощений огляд суден під час прикордонного контролю.

«Тариф» складав 100 доларів США за морське судно та 50 доларів США за річкове судно, яке прибуває або вибуває через державний кордон України. Так, за одну зміну підлеглі мали «заносити» до 2000 доларів США. Кошти прикордонник одержував напряму або через свого спільника – інспектора відділу.

Прикордонників затримали після одержання чергового траншу неправомірних коштів. Правоохоронці задокументували одержання спільниками 3400 доларів США.

Викриття злочинців здійснювала спільна міжвідомча група у складі ВВВБ по Ізмаїльському прикордонному загону, ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області та слідчих ТУ ДБР з дислокацією у м. Миколаєві, за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури, в рамках роботи КП за ч. 2 ст. 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем» та ч. 3 ст. 368 ККУ «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Наразі затриманих співробітників ДПСУ доставлено в ІТТ Нацполіції у м. Одеса.

Наразі затриманим повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави більш як 1 млн грн кожному.
 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси