На Одещині викрили схему виїзду з України за підробленими документами про опікунство

НАЗАД
26 квiтня 2023 19:11

Схемою, яка полягала у використанні підроблених документів про опікунство над особами похилого віку та недієздатними, встигли скористатися понад 18 осіб.

Двоє місцевих жителів створили протиправну схему перетину кордону, викриття та документування якої здійснювали співробітники відділу внутрішньої та власної безпеки по 25 прикордонному загону ГВВВБ «Південь» Держприкордонслужби України, СБУ, Нацполіції, за процесуального керівництва Білгород-Дністровської окружної прокуратури.

Відповідно до ухвали Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області правоохоронці провели низку обшуків у фігурантів кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Обшуки, зокрема, проводились за місцем проживання фігурантів, а також в трьох селищних та сільських радах у Білгород-Дністровському районі, в одному зі структурних підрозділів Білгород-Дністровської міської ради, кооперативі, комунальному підприємстві, ОСББ та лікувальному закладі міста Білгород-Дністровський. За результатами проведених заходів правоохоронці вилучили документацію, комп’ютерну техніку та інші предмети, які можуть бути речовими доказами у справі.

Правоохоронці задокументували незаконну діяльність особи, яка організувала канал незаконного переправлення через кордон громадян України – чоловіків призовного віку. Схемою, яка полягала у використанні підроблених документів про опікунство над особами похилого віку та недієздатними, встигли скористатися понад 18 осіб. За свої послуги особа брала плату у розмірі від 3 000 до 4 000 доларів США з кожного чоловіка.

Фігуранту справи оголошено про підозру за ч.2 ст. 332 ККУ

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси