На Львівщині пройшли Європейські Дні Добросусідства «Кордон-480»

НАЗАД
14 вересня 2012 09:44

На українсько-польському кордоні в районі українського населеного пункту Нижанковичі та польського Мальховіце пройшли Європейські Дні Добросусідства «Кордон-480».

На українсько-польському кордоні в районі українського населеного пункту Нижанковичі та польського Мальховіце пройшли Європейські Дні Добросусідства «Кордон-480».

Європейські Дні Добросусідства є важливою складовою міжрегіонального співробітництва та сприяють розвитку прикордонних взаємовідносин та тісної співпраці між двома народами. Цьогорічні Дні Добросусідства відбувалися під гаслом «Від регіонального добросусідства до міждержавного партнерства». Ці щорічні заходи, крім спільної програми, мають певну специфіку: події відбувались безпосередньо на кордоні з Європейським Союзом, який в ці дні не розділяв, а об`єднував громадян України та Польщі.

Транскордонні Європейські Дні Добросусідства на українсько-польському кордоні, поблизу прикордонного знаку за номером 480, що на ділянці відділу «Нижанковичі»  Мостиського прикордонного загону відбулися вже втретє.

Як і в попередні роки, прикордонники Мостиського прикордонного загону взяли активну участь у  заходах. Охоронці кордону забезпечили можливість учасників зручно, швидко та комфортно перетинати державний кордон. Для цього безпосередньо на кордоні розгорнули тимчасовий пункт пропуску, в якому було оформлено майже 11 тисяч громадян. Загалом захід відвідало близько 6 тисяч українців, 5 тисяч поляк, а також громадяни інших країн.

У рамках заходів відбулися виступи відомих виконавців та зірок з України, зведеного духового оркестру Підкарпатського воєводства та фольклорних колективів. Також відбулись спортивні заходи – волейбольні змагання на Кубок Добросусідства за участю прикордонників. Перемогла команда прикордонної варти Бещадського відділу, а українські прикордонники зайняли почесне третє місце.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси