На Луганщині затримано прикордонника під час одержання хабара у розмірі 6 тисяч гривень

НАЗАД
23 лютого 2018 11:47

Учора в м. Троїцьке, що на Луганщині, спільною міжвідомчою групою у складі співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби і Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луганського гарнізону під час спроби одержання

Учора в м. Троїцьке, що на Луганщині, спільною міжвідомчою групою у складі співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби і Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луганського гарнізону під час спроби одержання неправомірної вигоди затримано військовослужбовця Луганського прикордонного загону.

Хабар у розмірі 6 тисяч гривень інспектор прикордонної служби вимагав від одного із військовослужбовців за сприяння в переміщенні до іншого місця проходження служби. Наразі проводяться першочергові слідчі дії.

Поряд з негативними проявами цього ганебного явища, є й позитивні результати по викоріненню корупційних проявів. Так, учора прикордонники Мостиського загону в пункті пропуску «Краківець» відмовилися від неправомірної винагороди, яку пропонував громадянин України, щоб його не притягували до відповідальності за скоєне правопорушення. До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

А сьогодні на Донеччині в КПВВ «Новотроїцьке», що на лінії розмежування, не вдалося підкупити прикордонників громадянці України 1988 року народження. Прикордонники встановили, що у неї відсутній документ на вивіз дитини до тимчасово неконтрольованої українською владою території України, куди вона прямувала, та відмовили у пропуску. Однак, аби обійти закон, жінка запропонувала неправомірну вигоду у розмірі 400 гривень. Від запропонованих коштів правоохоронці відмовилися, а громадянці було роз'яснено порядок перетину лінії зіткнення та направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення до Національної поліції.

Варто зазначити, що тільки з початку року прикордонниками вже задокументовано більше 90 випадків спроб підкупу та пропонування неправомірної вигоди.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси