На кордоні не пропустили чотирьох правопорушників, які намагалися відкупитися

НАЗАД
06 сiчня 2022 12:08

Долари, євро та гривні пропонували минулої доби на кордоні подорожувальники. Проте прикордонники від коштів відмовились, а порушників через кордон не пропустили.

У пункті пропуску «Бориспіль» прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» пропонували неправомірну вигоду на загальну суму 800 доларів США за безперешкодний перетин кордону без належних на те підстав.

Громадянин Непалу, який прибув рейсом з ОАЕ, не зміг підтвердити мети свого візиту, через що йому було відмовлено в перетинанні державного кордону. Проте іноземець, аби його пропустили, запропонував прикордоннику 700 доларів США. Як результат, чоловік отримав заборону в'їзду на три роки.

В іншому випадку громадянка України, яка планувала вилетіти з неповнолітньою дитиною до Франції, але не мала нотаріально завіреної згоди від батька на виїзд дитини за кордон, намагалась дати прикордонникам 100 доларів США. Охоронці кордону відмовилися від неправомірних коштів, а жінці відмовили в пропуску.

Також минулої доби підкупити прикордонників намагалися двоє наших співвітчизників у пункті пропуску «Краківець».

Чернівчанин, який прямував із Польщі під час прикордонного контролю  пред’явив  міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Однак, охоронці кордону встановили, що документ підроблений. Аби правоохоронці не повідомляли Нацполіцію щодо виявлення кримінального правопорушення, чоловік запропонував співробітникам Держприкордонслужби   100 євро. Факт пропозиції хабаря задокументували офіцери ВВВБ по Львівському загону.  За фактами виявлення ознак кримінальних правопорушень за ст. 358(підробка документів) та ст. 369 ККУ (пропозиція або надання неправомірної вигоди) прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

Ще один українець, 1969 року народження, намагався «заплатити» 750 гривень прикордонникам, аби він зміг вільно чкурнути за кордон. Під час здійснення прикордонного контролю відбулося спрацювання бази даних. Як з’ясувалося, чоловік був боржником та не заплатив аліментів на дитину.

Особу попереджено про кримінальну відповідальність, не пропущено через кордон та передано поліції.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси