На Хмельниччину на щиті повернувся воїн-прикордонник

НАЗАД
10 липня 2023 09:00

Сьогодні на Хмельниччині рідні, близькі та побратими проводжають в останню путь капітана Сергія Володимировича КИРИЛЕНКА.

Народився Сергій 9 жовтня 1999 року в місті Старокостянтинів Хмельницької області. Зростав і пізнавав світ у сім’ї військового.

Після закінчення школи молодий юнак приймає рішення готуватись до військової служби та вступає до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

У 2016 році, після закінчення військового ліцею, Сергій приймає впевнене рішення присвятити своє життя військовій справі та вступає до Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.

У 2020 році, закінчивши прикордонну альма-матер, розпочинає свій офіцерський шлях на посаді старшого інспектора прикордонної служби відділення дільничних інспекторів відділу прикордонної служби «Овруч» Житомирського прикордонного загону.

Воліючи освоїти всі напрямки сфери охорони державних рубежів, у 2021 році лейтенант КИРИЛЕНКО вибуває для подальшого проходження служби у 23 загін морської охорони РУМО ДПСУ, де отримує військове звання старший лейтенант.

Початок ворожої навали московитів 24 лютого 2022 року Сергій зустрів зі зброєю в руках у складі Сил оборони України під час оборони Маріуполя. Виконував бойові завдання у складі групи на одному з найскладніших рубежів оборони міста – позиція «ПортСіті», де отримав перший бойовий досвід. Проявивши мужність та вміння діяти в критичних ситуаціях, старший лейтенант КИРИЛЕНКО очолює бойову групу на позиції «Гора», на якій 13 діб група прикордонників стримує просування загарбників на північній околиці міста. 21 березня 2022 року, опинившись в оточенні та відрізаними від основних сил оборони Маріуполя, Сергій отримує наказ на вивід групи. Молодий офіцер впорався із завданням і вивів групу з повного оточення.

У травні 2022 року Сергій КИРИЛЕНКО вибуває для подальшого проходження служби до 18 загону морської охорони РУМО ДПСУ. Але, вже у жовтні вирішує приєднатись до прикордонних спецпризначенців і отримує посаду в 10 мобільному прикордонному загоні ДОЗОР.

Пройшовши додаткову підготовку та маючи велике бажання очистити українські землі від кремлівської нечесті, у червні 2023 року Сергій знову вибуває на передову у складі Зведеного прикордонного загону Держприкордонслужби.

6 липня 2023 року бійці Зведеного прикордонного загону отримали бойове завдання на штурм ворожих позиції. Старший лейтенант КИРИЛЕНКО був у складі однієї з штурмових груп. Прикордонники прорвали лінію оборони загарбників, що дало змогу просування Сил оборони, але Сергій, отримавши численні поранення несумісні з життям, вийшов з цього бою на щиті.

За проявлений героїзм та мужність під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України Сергію КИРИЛЕНКУ присвоєно посмертно чергове військове звання «капітан».

Схиляємо голови у скорботі за нашим Побратимом і за всіма Захисниками, що полягли за Україну.

Вічна пам'ять всім воїнам-захисникам Батьківщини!

ВІРОЮ І ПРАВДОЮ!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси