На Харківщині родині полеглого воїна-прикордонника вручили орден «За мужність»

НАЗАД
11 грудня 2022 09:36

Головний сержант Дудолад Владислав загинув смертю героя боронячи Батьківщину на Луганщині.

Владислав народився 06 травня 1997 року в смт Старий Салтів, що на Харківщині. Після проходження строкової служби в Збройних Силах України вирішив пов’язати свою подальшу долю зі служінням Батьківщині та у 2019 році вступив до лав Державної прикордонної служби України. Службу проходив в підрозділах охорони кордону Харківського та Луганського імені Героя України полковника Євгенія Пікуса прикордонних загонах.

Від початку російського вторгнення Владислав Дудолад мужньо та самовіддано виконував бойові завдання з відсічі і стримування військової агресії збройних сил російської федерації та незаконних збройних формувань на Луганщині.

4 березня зведена група прикордонників до складу якої входив Владислав, виконувала бойові завдання в районі населеного пункту Новокраснянка. Отримавши наказ на передислокацію бійці зведеного загону вирушили у визначений район. Під час здійснення переміщення до місця призначення наші захисники зіткнулися з російськими загарбниками які за вогневої підтримки БМП вели наступ. Прикордонники вступили у стрілецький бій із переважаючими за чисельністю силами окупанта.  На жаль, в ході цього бою, старший сержант Дудолад Владислав  отримав поранення несумісне з життям.

12 квітня 2022 року старшому сержанту Дудолад Владиславу наказом Голови Держприкордонслужби присвоєно військове звання «Головний сержант» (посмертно).

17 квітня 2022 року указом Президента України Дудолад Владислава нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Днями начальник Східного регіонального управління ДПСУ бригадний генерал Валерій Вавринюк вручив орден загиблого воїна його матері.

«Прийміть слова вдячності за те, що виховали патріота та справжнього захисника України. Владислав ішов уперед, ніколи не залишав побратимів, підтримував їх. Боронив нашу країну, її незалежність, до останнього та в боротьбі з підступним ворогом віддав за Батьківщину своє життя. Низький уклін і вічна шана Герою», - сказав Валерій Вавринюк.

У Владислава залишилися дружина, донька, батьки та молодший брат.

Спочивай з миром, Побратиме...

Вічна пам'ять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси