Морські прикордонники продовжують відстежувати надводну обстановку та підвищувати бойову готовність

НАЗАД
25 лютого 2019 16:27

Упродовж тижня корабельно-катерний склад Морської охорони ніс службу на всіх стратегічних напрямках.

Зокрема здійснював контроль за дотриманням прикордонного режиму на Дунаї, режиму закритого для плавання району спільно з ВМС ЗСУ поблизу Тендри, забезпечував безпеку стоянки суден закордонного прямування на якірних стоянках портів Одеси, Южного, Миколаєва, відстежував дотримання суднами різних типів вимог законодавства про прилеглу зону України, в тому числі щодо роботи АІС у районах інтенсивного судноплавства.

Крім того, кораблі Морської охорони разом із корабельно-катерним складом ВМС ЗСУ відпрацювали комплекс вправ в Азовському морі. Заходи проводились за планом керівництва ООС та були спрямовані на контроль та забезпечення дотримання суднами всіх типів режиму закритого для плавання району. А насамкінець перейшли до патрулювання та відстеження обстановки в Маріупольському районі в рамках завдань із охорони державного кордону.

Тим часом персонал кількох підрозділів виконав вправи зі стрільб з автоматичної зброї.

Враховуючи специфіку служби кожного підрозділу, і вправи призначаються відповідні. Так, представники екіпажів катерів Морської охорони вправлялися в стрільбі з обмеженням часу та стрільбі з місця на влучність. А бійці відділу спеціальних дій на воді, як фахівці штурмової висадки на судно-порушник, відточували майстерність у стрільбі після фізичного навантаження, після переміщення, в русі по цілі з обмеженням часу тощо.

Характерною ймовірною загрозою для персоналу Морської охорони в умовах агресивних дій екіпажу судна-порушника є ведення вогню в обмеженні простору суднових приміщень. Тому однією з обов’язкових вправ є також відпрацювання стрільб у русі по квадрату.

План стрільб виконано повністю. Бійці отримали позитивні оцінки, необхідні уміння, навички та досвід.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси