Майже 85% порушників ПДР, яким на кордоні вручили копії постанов, сплатили штрафи

НАЗАД
19 листопада 2021 11:22

Рівно рік минув відтоді, як в системі автофіксації порушень ПДР прикордонники почали допомагати виявляти порушників на кордоні.

З 19 листопада минулого року іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, котрі їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, несуть відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху.

Загалом протягом року прикордонникам від співробітників МВС надійшло понад 19135 протоколів щодо виявлених правопорушників. Протягом цього року 11640 правопорушникам співробітники Держприкордонслужби вручили копії постанов про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі. Наразі 9860 осіб, а це майже 85%, вже сплатили свої штрафи, а відповідно їх пропущено через кордон. Порушників, яким наразі доведені постанови, найбільше серед громадян Молдови, РФ та Білорусі.

Зазначимо, що у разі несплати штрафу протягом 30-денного терміну іноземцям виноситься рішення про заборону в’їзду в нашу країну.

Нагадаємо, що цей проєкт реалізується МВС разом із Держприкордонслужбою. Інформаційна взаємодія дозволяє встановлювати порушників, які заїхали в Україну на транспортних засобах іноземної реєстрації, та в подальшому притягувати їх до відповідальності. При в’їзді в Україну таких авто прикордонники вносять в базу даних номер машини, прізвище й ім’я водія та його паспортні дані. Коли ця машина перевищує швидкість, між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією. Співробітники поліції отримують необхідні дані для складання постанови про порушення правил дорожнього руху. Далі, після її винесення, постанова знову потрапляє в цю базу даних, яка автоматично спрацьовує стосовно порушника під час перетинання ним кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси