Курсанти прикордонного вишу отримали спеціальне обладнання з виявлення радіоактивних і ядерних матеріалів

НАЗАД
11 грудня 2020 09:30

Національна академія Держприкордонслужби України отримала спеціальне обладнання для виявлення радіоактивних і ядерних матеріалів та дозиметрії, що використовуватиметься для підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників.

Прикордонний виш відвідали Надзвичайні і Повноважні Посли Королівства Норвегія та Королівства Швеція Ерік Сведал та Тобіас Тиберг. За участю партнерів з розвитку та виконавця проєкту міжнародної технічної допомоги «Обладнання для виявлення радіоактивних і ядерних матеріалів, дозиметрії та дезактивації, включаючи підготовку персоналу для Лисичанського прикордонного загону ДПСУ» посли передали прикордонникам спеціальне обладнання на суму майже 1,8 млн. гривень. Сам проєкт відбувся в межах угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про технічне і фінансове співробітництво, за менеджменту Офісу з радіації та ядерної безпеки Норвегії, виконавець – компанія Nordisk Sikkerhet AS.

Зокрема, навчальний заклад отримав ручні детектори для виявлення радіоактивних та ядерних матеріалів, персональні електронні дозиметри, прилади для ідентифікації радіонуклідів та прилади для виявлення гамма-випромінювання. За використання цих сучасних технічних засобів Національна академія зможе якісно готувати профільних спеціалістів та майбутніх офіцерів-прикордонників. Знання стануть в нагоді під час служби на державному кордоні та забезпечення виконання завдань відомства щодо виявлення і припинення незаконного переміщення ядерних матеріалів, застосування в пунктах пропуску приладів радіаційного контролю з метою виявлення випадків перевищення допустимого рівня іонізуючого випромінювання, моніторингу радіаційної обстановки та ін.

Під час свого візиту іноземні гості також ознайомились з навчально-матеріальною базою прикордонного вишу. Підсумовуючи зустріч, ректор Національної академії генерал-майор Олександр Луцький подякував міжнародним партнерам за надану допомогу та зазначив, що отримані технічні засоби суттєво доповнять навчальну базу академії та цілеспрямовано використовуватимуться для підготовки майбутніх офіцерів прикордонного відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси