«Кордон-2018»: за 4 місяці виявлено понад 1000 потенційних мігрантів та вилучено більше 1,05 мільйона пачок сигарет

НАЗАД
24 липня 2018 10:57

В Україні триває спільна спеціальна прикордонна операція «Кордон-2018», яка розпочалася у квітні цього року та триватиме до кінця листопада.

За перші 4 місяці операції співробітники Держприкордонслужби спільно з представниками інших взаємодіючих органів затримали 175 незаконних мігрантів, не пропустили через державний кордон понад 1000 потенційних нелегалів та виявили більше 2 тисяч порушників державного кордону і прикордонного режиму. Крім того, за цей період виявлено та вилучено 400 л спирту, понад 1,05 мільйона пачок сигарет, близько 70 кг наркотичних засобів, майже 40 одиниць зброї і понад 1 тисячу одиниць боєприпасів, а також більше 80 кг бурштину. 

Нагадаємо, операція «Кордон-2018» проходить за ініціативи і під керівництвом Держприкордонслужби. Вона спрямована на зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, у тому числі протидію нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді наркотичних речовин, зброї та боєприпасів. Разом з підрозділами прикордонного відомства в операції беруть участь представники взаємодіючих структур, ЗСУ і прикордонних відомств суміжних країн, зокрема Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії і Молдови, та міжнародних організацій, таких як FRONTEX, EUBAM, INTERPOL, EUROPOL.

Під час проведення операції «Кордон-2018», аби запобігти правопорушенням на державному кордоні, на регіональних рівнях створено міжвідомчі координаційні та мобільні групи для спільних дій під час основного етапу операції, а у тісній взаємодії із відповідними органами суміжних країн, за необхідності, проводяться спільні патрулювання на найбільш активних ділянках. Крім того, для підвищення щільності охорони державного кордону, діють резерви Держприкордонслужби, застосовуються спільні міжвідомчі групи на шляхах руху правопорушників і в пунктах пропуску. Повітряний моніторинг прикордонних районів і лінії кордону проводиться з застосуванням прикордонної (у тому числі безпілотної) авіації. Також прикордонники спільно з представниками взаємодіючих структур перевіряють суб'єкти авіаційної діяльності за межами контрольованих прикордонних районів, поїзди, що рухаються до кордону, місця можливого накопичення контрабандних товарів та вантажів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси