Корабель Морської охорони «Миколаїв» знову на варті морських рубежів

НАЗАД
20 грудня 2019 15:05

Плановий доковий ремонт залізного охоронця кордону завершено, і учора, у день Миколая, він повернувся у стрій.

За результатами тендеру на «оновлення» корабель відправили до Миколаєва.

Загалом обсяг докових та окремих робіт був чималий. Це й корпусні роботи із чистки й відновлення підводної частини, і відновлення системи кондиціювання корабля, проведення обслуговування системи охолодження головних двигунів, цілий комплекс робіт із валолінією і гвинтами.

«Окремі види робіт виникали в процесі проведення попередніх, дуже хотілося скористатися можливістю знаходження в умовах судноремонтного заводу і охопити всі системи й механізми, що потребують обслуговування, – каже командир корабля Леонід Комишний.– Звісно, такий обсяг робіт трохи посунув строки виходу з ремонту. Але моряки і корабели народ забобонний, тому день Святого Миколая – покровителя моряків – став дуже символічним і обов’язковим для благополучного завершення і спуску на воду».

Сам перехід із Миколаєва до основного пункту базування в Одесі і став ходовими випробуваннями для корабля, екіпажу й відповідальних фахівців судноремонтного підприємства. Випробування пройшли вдало. Тож корабель морської охорони «Миколаїв» з новими силами найближчим часом розпочне підготовку до служби з охорони державного кордону та виключної (морської) економічної зони України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси