Кількість громадян, які перетинають кордон на в’їзд в Україну, переважає над тими, що виїжджають

НАЗАД
16 серпня 2023 14:56

В цьому місяці кордон України перетнуло вже майже 1,9 мільйона громадян. 85% становлять громадяни України.

Загалом пасажиропотік залишається на досить високому рівні.

При цьому кількість громадян, що зараз перетинають кордон України на в’їзд, продовжує переважати, на відміну від початку літнього сезону, коли більше осіб слідувало за кордон.

Прогнозується, що така динаміка пасажиропотоку щодо кількісних показників перетину і напрямків руху триматиметься принаймні до кінця літа.

У будні дні прикордонники оформлюють близько 120 тисяч громадян на в’їзд та виїзд з України. У вихідні ця цифра може зростати до 140 тисяч громадян за добу.

Половина пасажиропотоку припадає на ділянку кордону з Республікою Польща.

Нагадаємо, що у липні кордон України загалом перетнуло 3,8 мільйона осіб, що на 600 тисяч осіб більше ніж у червні.

Також відмітимо, що загальна інтенсивність пасажиропотоку за 7 місяців цього року збільшилась на 3%, у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року.

Актуальну інформацію щодо завантаженості пунктів пропуску завжди можна знайти у Фейсбуку на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Громадянам, які прямують через Польщу транзитом, радимо обирати для перетину кордону пункти пропуску в межах Закарпатської та Чернівецької областей, на яких спостерігається менша завантаженість.

Громадяни, які повертаються в Україну, інформацію щодо стану черг з території суміжних держав можуть відстежувати за посиланням https://cutt.ly/6K62Hi1.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси