«Кадетський корпус» у Сумах готуватиме майбутніх захисників кордонів

НАЗАД
19 березня 2019 14:57

Державна прикордонна служба України проводить системну роботу по вихованню майбутніх охоронців державних рубежів нашої Батьківщини.

Цей напрямок діяльності в майбутньому неодмінно стане надійним фундаментом для зміцнення обороноздатності держави та підвищить рівень національно-патріотичного виховання молоді України.

Нагадаємо, нещодавно Уряд своїм розпорядженням передав до складу Держприкордонслужби державний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка, що у Сумах.

Як вже повідомлялося, перебування ліцею в складі Держприкордонслужби дозволить готувати вмотивованих кандидатів для вступу до військових навчальних закладів прикордонного відомства, зокрема й до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького. Нині, починаючи з 8-го класу, в ліцеї навчається близько 600 вихованців. Крім того, зазначимо, що в минулому році зі ста випускників ліцею – 28 виявили бажання та вступили до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. І цей показник є найбільшим серед інших подібних навчальних закладів.

Крім цього, заклад надаватиме допомогу у вихованні дітей, які потребують соціального захисту. Це діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти військовослужбовців, учасників бойових дій, з багатодітних та з малозабезпечених сімей, діти, які визнані Законом, як постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також діти з сімей, які проживають на тимчасово окупованих територіях та в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

За час свого існування навчальний заклад здійснив 9 випусків ліцеїстів. З понад 1230 юнаків, які закінчили заклад, біля 1170 випускників вступили до вищих навчальних закладів, з них понад 850 – до військових. Наразі більше ніж 400 вихованців ліцею вже стали офіцерами.

Слід зазначити, що навчальний заклад, який має понад вікову історію та став кузнею військових кадрів, й надалі забезпечить виховання молодого покоління держави на кращих традиціях українського народу самовідданого служіння Батьківщині, готовності до захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності державного кордону України.

Яскравим прикладом патріотичного виховання є випускники ліцею 2011 року, а нині - випускники Академії військово-морських сил, офіцери Військово-морських сил України Харченко Олексій і Артем Колодка, відданні присязі України, організували з товаришами-курсантами виконання Державного Гімну України під час подій в середині березня 2014 року на стройовому плацу Академії військово-морських сил імені П.С.Нахімова у м. Севастополі.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси