Групу азійців, які втікали від переправників, затримали прикордонники на Закарпатті

НАЗАД
29 сiчня 2019 09:36

Учора ввечері прикордонники відділу «Тиса» Чопського загону затримали групу азійців, які намагались незаконно дістатися Угорщини в обхід пунктів пропуску.

Інформація про появу невідомих у прикордонні надійшла охоронцям кордону від місцевого жителя. Тому на пошуки порушників одразу ж вислали групу реагування, яка й виявила нелегалів на околиці міста Чоп.

В іноземців, троє з яких назвалися бангладешцями, а один – пакистанцем, не виявилося при собі жодних документів. Вони розповіли, що заплатили переправникам чималі кошти за свою «подорож». Спочатку їх співвітчизники допомогли їм дістатися Закарпаття за грошову винагороду у розмірі 13 тисяч євро, де вони деякий час проживали в одному з помешкань. Коли ж у цей час у них вже інші ділки відібрали усі документи та ще 9 тисяч доларів і погрожували у разі непокори розправою, азійці вирішили втекти з помешкання. Вони вибралися з будинку через вікно і почали самотужки пробиратися у бік кордону. Саме у цей момент інформацію про них отримав дільничний інспектор прикордонного відділу «Тиса».

Наразі проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності. Затриманих після проведення необхідних процесуальних заходів доставили у пункт тимчасового тримання Чопського загону. Порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси