Громадянин рф намагався заробити на українцях і зашкодити мобілізаційній кампанії

НАЗАД
18 червня 2022 09:44

Внутрішня безпека Держприкордонслужби викрила росіянина, який намагався організувати канал переправлення з України військовозобов’язаних чоловіків.

В Одеській області правоохоронці затримали 46-річного громадянина рф. Він намагався незаконно переправляти у Молдову військовозобов’язаних українців на ділянці відділу прикордонної служби «Тарутине».

За незаконне переправлення осіб росіянин отримував 3000 $ з кожного призовника.

Також правоохоронці затримали спільника росіянина – 45-річного українця. За даними слідства, останній, щоб забезпечити функціонування нелегального каналу, мав схиляти прикордонників до корупції та сприяння незаконному переправленню чоловіків.

Заходи з затримання проводила міжвідомча група у складі офіцерів внутрішньої безпеки Держприкордонслужби, спільно зі співробітниками СБУ та Нацполіції у рамках кримінального провадження під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури. Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення. Ведеться досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна.

Варто зазначити, що з початку червня підрозділи внутрішньої безпеки Держприкордонслужби викрили 7 спроб організацій каналів незаконного переміщення з України військовозобов’язаних чоловіків. В деяких випадках організатори правили за свої незаконні послуги по 8000 $ з однієї особи. Зазначимо, що у двох випадках заробити на переправленні ухилянтів намагалися особи, звільнені з прикордонної служби у 2014 та 2018 роках. Ще у двох випадках затримали горе-ділків, які зловживали впливом та вносили військовозобов’язаних в систему «Шлях» як волонтерів чи водіїв-далекобійників. За усіма зазначеними фактами ведуться досудові розслідування за ст. 332 ККУ та деякими іншими статтями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси