Голова Держприкордонслужби обговорив питання подальшої співпраці з Директором Агенції зменшення загроз Міністерства оборони США

НАЗАД
21 травня 2014 13:43

Під час зустрічі керівник прикордонного відомства ознайомив пана Маєрса з ситуацією на державному кордоні та з заходами, які вживаються Держприкордонслужбою України з посилення охорони держрубежу.

Сьогодні Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин зустрівся з Директором Агенції зменшення загроз Міністерства оборони США Кеннетом Маєрсом.

Під час зустрічі керівник прикордонного відомства ознайомив пана Маєрса з ситуацією на державному кордоні та з заходами, які вживаються Держприкордонслужбою України з посилення охорони держрубежу. Також Микола Литвин подякував за високу оперативність у прийнятті рішень щодо допомоги у посиленні потенціалу прикордонного відомства задля забезпечення регіональної та європейської безпеки, протидії екстремістським проявам та загрозам, що виникли на південно-східній ділянці державного кордону України.

У ході обговорення було зазначено, що не зважаючи на те що прикордонне відомство є правоохоронним органом спеціального призначення, сьогодні прикордонникам доводиться виконувати завдання в умовах зовнішньої загрози.

«Державна прикордонна служба України у рамках розвитку орієнтувалась на європейський зразок охорони державного кордону, де відомство виконує правоохоронні функції. Однак сьогоднішні реалії змушують нас повертатись до воєнізованої системи охорони кордону» –  зазначив Микола Литвин.

Він також додав, що на теперішній час ситуація на кордоні відрізняється від тієї, що створювалась та існувала протягом останніх десятиліть, але стикаючись з новими загрозами та викликами, які виникли в умовах складної суспільно-політичної обстановки та військової агресії з боку Російської Федерації, прикордонне відомство продовжує виконувати завдання за призначенням та вживати заходів щодо забезпечення належного рівня прикордонної безпеки на всіх ділянках кордону.

Враховуючи сьогоднішню ситуацію на кордоні та нові виклики вже опрацьована нова стратегія використання мобільних підрозділів та визначено найважливіші напрями, що потребують посилення та допомоги. Перш за все необхідне оснащення та  укомплектування персоналу, який додатково прибув за оголошеною мобілізацією у вигляді різних засобів - індивідуального захисту, екіпіровки для персоналу, броньованих автомобілів, позашляховиків тощо. У свою чергу Директор Агенції зменшення загроз Міністерства оборони США Кеннет Маєрс пообіцяв надати прикордонникам необхідну допомогу для охорони державних рубежів у сьогоднішніх умовах. 

Загалом у рамках реалізації спільного з Агентством Зменшення Загроз Міністерства оборони США проекту «Ініціатива запобігання зброї масового знищення»  з 2004 до 2013 року було проведено приблизно 300 курсів та підготовлено близько 7,5 тисяч інспекторів прикордонної служби з питань нерозповсюдження зброї масового знищення,  підрозділами охорони кордону Держприкордонслужби отримано транспортних засобів, приладів радіаційного контролю, радіологічних лабораторій, УКХ ретрансляторів,  центрів технічної підтримки обладнання та іншого обладнання на суму близько 34 мільйонів доларів США.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси