Голова Держприкордонслужби Микола Литвин зустрівся з керівником білоруського прикордонного відомства Олександром Боєчком

НАЗАД
29 сiчня 2013 14:12

В місті Гомель відбулася зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та Голови Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь Олександра  Боєчка. 

23 січня в місті Гомель відбулася зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та Голови Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь Олександра  Боєчка. Під час зустрічі  керівники прикордонних відомств проаналізували обстановку на українсько-білоруському державному кордоні та обговорили кроки подальшої співпраці.                                            

У ході обговорення прикордонники двох країн відзначили, що  завдяки спільним зусиллям та високому рівню взаємодії між прикордонними службами у минулому році вдалось ефективно протидіяти протиправній діяльності на державному кордоні, яка пов’язана з незаконною міграцією, переміщенням наркотичних, психотропних речовин та контрабандних товарів. Зазначалося, що в минулому році значно активізувалися спроби переміщення з Білорусі в Україну тютюнових виробів. Це пов'язано із зростанням цін в Україні на дану продукцію. Так, у 2012 році на українсько-білоруському кордоні було затримано понад 508 тисяч пачок сигарет.                                                                                                        

Окремо були визначені напрямки розвитку подальшої співпраці прикордонних відомств. Зокрема спільні зусилля будуть направлені на  покращення  взаємообміну інформацією в інтересах охорони спільного кордону, проведення спільної оцінки загроз прикордонної безпеки на українсько-білоруському державному кордоні, вдосконалення способів охорони кордону та активну участь у проектах міжнародно-технічної допомоги. Після обговорення Головні прикордонники України та Білорусі підписали План розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України та Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь на 2013-2014 роки.    

 «Упевнений, що сьогоднішня зустріч стане черговим кроком по зміцненню прикордонної безпеки і розвитку співробітництва між нашими відомствами», – сказав Микола Литвин.                                                                                              

Крім того, у ході зустрічі Микола Литвин та Олександр Боєчко підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про порядок перетинання спільного кордону жителями прикордонних районів. Зокрема Угодою передбачається, що жителі Рокитнівського району Рівненської області та Столінського району Брестської області матимуть змогу з 15 червня по 15 листопада 2013 року перетинати українсько-білоруський державний кордон у трьох місцевих пунктах пропуску та зможуть перебувати на території суміжної держави в межах обумовлених територій. Передусім це пов’язано з  тимчасовим сезонним пропуском громадян з метою збору дикоросів. Пропуск згідно домовленостей здійснюватиметься в тимчасових пунктах пропуску «Дроздинь», «Познань» та «Березове».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси