Експерти прикордонних відомств України та Литовської Республіки проаналізували спільні загрози на кордонах

НАЗАД
30 травня 2019 12:15

Державна прикордонна служба України продовжує вдосконалювати рівень двосторонньої співпраці з прикордонними відомствами країн ЄС.

Так, в рамках співробітництва між Державною прикордонною службою України та Службою охорони державного кордону при МВС Литовської Республіки з 28 по 30 травня 2019 року у м. Києві відбулась чергова зустріч українських та литовських прикордонних аналітиків.

Особливістю заходу стало розширення співпраці між прикордонними інституціями України та Литви, зокрема проведення спільної оцінки транскордонної злочинності на державних кордонах в рамках реалізації ключових принципів інтегрованого управління кордонами.

За результатами спільної оцінки визнано, що основними загрозами прикордонній безпеці залишаються незаконне переміщення підакцизних товарів, нелегальна міграція, у тому числі з використанням підроблених та чужих документів, а також трудова міграція українців до Литви з порушенням правил перебування.

Варто нагадати, що у цьому році  спільний аналіз загроз прикордонними аналітиками України проведено з колегами Республіки Польщі, Словацької Республіки, Румунії, Угорщини, Республіки Молдова, Республіки Білорусь, Федеральної Республіки Німеччина,  в багатосторонньому форматі країн ЄС та Східного партнерства у співпраці з Європейським агентством прикордонної та берегової охорони FRONTEX, а також регіональному - між Україною, Республікою Білорусь та Республікою Польща.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси