Двостороння зустріч з польськими колегами відбулася у «Раві-Руській»

НАЗАД
19 листопада 2021 16:28

Учора, 18 листопада, відбулося засідання Комісії з питань запобігання та протидії правопорушенням під час перетинання державного кордону українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва.

З українського боку у засіданні взяли участь представники Адміністрації державної прикордонної служби України, Західного регіонального управління, Львівського та Волинського прикордонних загонів, а також Львівської митниці. До польської делегації увійшли представники Міністерства внутрішніх справ та адміністрації, Прикордонної варти Республіки Польща, регіональних підрозділів митниці та податкової адміністрації.

Сторони високо оцінили співпрацю в питаннях охорони кордонів та двосторонній внесок у протидію протиправній діяльності на спільній ділянці рубежу, водночас зазначивши, що обстановка на спільному кордоні залишається динамічною, проте контрольованою.

У ході зустрічі учасники обговорили ситуацію у пунктах пропуску через українсько-польський державний кордон, питання забезпечення ритмічності пропускних операцій, у тому числі в умовах загострення епідеміологічної ситуації в Україні та Польщі.

Окрім цього, делегації розглянули порядок вжиття спільних заходів щодо запобігання і протидії правопорушенням пов’язаним з підробкою документів про вакцинацію. До слова, польським колегам було продемонстровано роботу обладнання з програмним забезпеченням «Safe Border», яке дає можливість у автоматичному режимі перевіряти дійсність сертифікатів вакцинації.

За усіма питаннями, які виносились на розгляд, було досягнуто домовленостей. Учасники зустрічі наголосили на необхідності підвищення ефективності спільних зусиль задля забезпечення належного рівня безпеки на спільному кордоні під час його охорони та здійснення пропускних операцій, забезпечивши при цьому достатній рівень комфорту для подорожувальників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси