Двох правопорушників-іноземців виявили прикордонники на Закарпатті

НАЗАД
01 квiтня 2019 08:53

Учора вранці прикордонники Чопського загону затримали іноземця, який намагався потрапити в Україну поза пунктами пропуску.

Прикордонний патруль від відділу «Великий Березний» помітив незнайомця, коли той прямував через ліс у бік населеного пункту Стужиця. На вимогу наряду пред’явити документи затриманий надав ідентифікаційну картку громадянина Угорщини. Чоловіка доставили у відділення «Стужиця» з метою з’ясування усіх обставин правопорушення.

У відділенні під час проведення перевірочних заходів серед речей затриманого прикордонники виявили прихований закордонний паспорт громадянина Угорщини. Виявилося, що у документі проставлено відмітку Держприкордонслужби про заборону в’їзду на територію України терміном на три роки. Як встановили правоохоронці, її було проставлено у зв’язку з порушенням угорцем законодавства під час попереднього перебування в Україні. Зі слів затриманого стало відомо, що він мав на меті дістатися Києва, де нібито проживає його дівчина. 

Після проведення відповідних процесуальних заходів правопорушника помістили у відділення тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Тепер він відповідатиме за вчинення правопорушень, передбачених ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.203-1 «Невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну». Разом з цим, термін заборони в’їзду в Україну йому продовжать до п’яти років.

Крім того, учора вночі прикордонники відділу «Ужгород» цього ж загону зупинили громадянина Туреччини, який, прямуючи рейсовим автобусом «Київ– Відень», під час прикордонного контролю надав підроблений службовий закордонний паспорт Туреччини. Після складання протоколу за ч.1 ст.204-1 КУпАП особа перебуває в пункті тимчасового тримання загону, справу скеровано до суду.

До Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів). Підроблений документ вилучено співробітниками Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси