Двох громадян Німеччини за підозрою в торгівлі людьми затримали на Львівщині

НАЗАД
09 лютого 2022 11:44

Правоохоронці припинили незаконну діяльність з вербування та переправлення до країн ЄС жінок з метою їх залучення до сексуальної експлуатації.

Заходи проводили оперативники Львівського прикордонного загону спільно із працівниками Міграційної поліції та Кіберполіції ГУ НП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, в рамках кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 149 КК України.

В результаті проведення заходів спільна міжвідомча група затримала двох громадян Німеччини, яких підозрюють у вербуванні 5 громадянок України – мешканок Львівщини, до заняття проституцією. Іноземці планували переправити жінок до однієї з країн ЄС.   

Фігуранта кримінального провадження та його спільника затримано в рамках ст. 208 КПК України та оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до дванадцяти років.

Крім того, організатору незаконної діяльності обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави в розмірі майже 300 тис. грн. Тривають невідкладні слідчі дії з метою встановлення обставин правопорушення та потерпілих осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси