(ВІДЕО) Другий рік героїчно стримуємо повномасштабне вторгнення у десятирічній війні з одвічним ворогом

НАЗАД
24 лютого 2024 08:27

 

Два роки тому українські прикордонники серед перших стали на шляху ворожих полчищ та вказали напрям російському воєнному кораблю, а з ним і всім загарбникам.

На світанку 24 лютого 2022 року військовослужбовці Держприкордонслужби, які були на охороні кордону, не побоялись першими дати бій оскаженілому ворогу і разом зі складовими Сил оборони України продовжили виконувати бойові завдання із захисту країни від російських окупантів.  

За два роки підрозділи ДПСУ взяли участь у понад 1200 бойових зіткненнях та найскладніших операціях. Звільняли острів Зміїний, обороняли Маріуполь, брали участь у деокупації Київщини, Чернігівщини, Сумщини, Харківщини, правобережжя Херсонщини, обороняли Бахмут, Андріївку, Кліщіївку, Мар’їнку... 

За участь у героїчному відбитті нападу ворога протягом двох років державними нагородами було відзначено 2099 прикордонників, 633 із них, на жаль, посмертно. Також 13 прикордонників стали Героями України, 9 з яких – посмертно.

Нині підрозділи ДПСУ продовжують стримувати агресора на лінії зіткнення, здійснювати інженерне облаштування державних рубежів, що межують із білоруссю та з рф, у складі мобільних вогневих груп знищують ворожі повітряні цілі...

Від початку повномасштабної війни прикордонники викрили і припинили діяльність майже 360 протиправних груп, які нелегально переправляли осіб через державний кордон. Також ДПСУ протидіє контрабанді, незаконному обігу зброї та наркотиків.

Водночас за ці два роки прикордонники забезпечили безпеку та оформили перетинання кордону більше 70 мільйонів осіб та понад 16,2 млн транспортних засобів на західних і південних рубежах країни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси