Домашній арешт та електронний браслет – оголошено підозру в організації незаконних турів «Індія-ЄС».

НАЗАД
12 листопада 2020 18:23

У Харкові оголосили підозру громадянину Індії, який допомагав своїм співвітчизникам незаконно потрапити в країни ЄС через Україну.

Цю злочинну схему прикордонники викрили у червні 2020 року.

Причетність іноземця до злочинної діяльності встановили у ході досудового розслідування, яке проводили оперативні співробітники Харківського прикордонного загону спільно з слідчими Слобідського ВП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури.

Правоохоронці з’ясували, що підозрюваний запевняв потенційних нелегалів у спроможності за щедру грошову винагороду забезпечити легальний транзит через Україну та працевлаштування в ЄС. Згодом він організовував підготовку фіктивних заяв, запрошень, надання документів до консульства України в Індії з метою оформлення віз, бронювання готелів.

Підопічних нелегалів організатор злочинної схеми направляв спершу у Київ, а звідти підконтрольна йому особа доставляла їх у західні області України для подальшого незаконного перетинання кордону.

Днями громадянину Індії повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України тобто організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненої щодо кількох осіб. Відносно індійця суддею Комінтернівського районного суду м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосування електронного засобу контролю (браслету).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси