Договір скасовується, кримінальний кодекс застосовується: на Одещині правоохоронці затримали переправника та його чотирьох клієнтів

НАЗАД
11 вересня 2024 12:01

Прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно зі співробітниками СБУ та Нацполіції затримали 55-річного одесита, який планував переправити через придністровський сегмент українсько-молдовського кордону військовозобов’язаних чоловіків. 

Заходи здійснювались спільною міжвідомчою групою в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Троє одеситів та один донеччанин відшукали «бізнесменів», які пообіцяли  організувати їм виїзд з країни всупереч встановленим обмеженням. Уклавши так званий «договір», потенційні втікачі прибули до населеного пункту прикордоння, де на них вже очікував переправник. Домовленість полягала в тому, що зловмисник забезпечить чоловіків плавзасобом, за допомогою якого вони подолають Кучурганський лиман та потраплять до Молдови. Вартість закордонних послуг коштувала для кожного з них 8,5 тис. доларів США.

Однак завдяки злагодженим діям правоохоронців всіх учасників договору було затримано.

Фігуранта кримінального провадження затримано в порядку ст. 208 КПК та оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 332 ККУ.

Відносно чотирьох чоловіків складені протоколи за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону». Справи скеровані до суду.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси