До корабельно-катерного складу Морської охорони зараховано швидкісних «новачків»

НАЗАД
28 грудня 2019 09:31

Нові спеціалізовані малі катери українського виробництва для відділів спеціальних дій Одеського та Маріупольського загонів морської охорони пройшли ходові випробування та поповнили корабельно-катерний склад морських прикордонників.

Переможці тендеру на будівництво катерів для спецпідрозділу морських прикордонників харківське підприємство «Бріг ЛТД» не вперше реалізує проект мілітарі-співробітництва, отже, підхід до виконання замовлення глибокий і зважений. «Незважаючи, що основна продукція підприємства – товари для активного відпочинку і спорту, тим не менш, особиста громадянська позиція керівників і трудового колективу є провідним мотивом участі у створенні катерів для захисників морських кордонів», - зауважив директор «Бріг ЛТД» Олег Ісенко.

Регіональним управлінням Морської охорони було розроблено технічне завдання та сформульовані чіткі вимоги до майбутніх катерів: швидкість, маневреність, місткість, дальність плавання, оснащення сучасною навігаційною та радіолокаційною технікою, засобами зв’язку, ергономічність корпусу, витрат пального і т.п.

Тож, малі катери оздоблені стаціонарним дизельним двигуном, мають запас пального понад 300 літрів, максимально можуть вмістити 11 бійців, прийняти на борт в загальному 1500 кг, тобто збільшену штурмову групу в повному екіпіруванні та озброєнням. Важливо, що ці катери оснащені спеціальним трапом для підняття водолаза, що дозволить проводити підводні огляди суден, наприклад, на рейдових стоянках або у відкритому морі до заходу судна в порт. А також, в комплекті з катером поставлений трейлер для наземного транспортування катеру. Таким чином, спецпідрозділ має підвищену мобільність і може переміщуватися для точкових дій на різних ділянках узбережжя та різних водоймах прикордоння.

Бійці спецпідрозділу безпосередньо брали участь у прийманні катерів та у випробувальних маневрах, перевіривши на собі всі заявлені характеристики. На ходових випробуваннях «Бріги» продемонстрували швидкість від 32 до 35 вузлів (близько 70 км/год), залежно від завантаження.

Вже з початком нового навігаційного сезону підрозділи спеціальних дій на Азовському і Чорному морях виходитимуть на службу на нових катерах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси