Держприкордонслужба отримала допомогу від Австрійського Уряду

НАЗАД
08 лютого 2022 17:05

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко сьогодні зустрівся з представниками Федерального міністерства закордонних справ Австрійської Республіки та Посольства Австрії в Україні.

Делегація європейських партнерів на чолі з Федеральним міністром європейських, інтеграційних та закордонних справ Республіки Австрія Александр Шалленберг завітала до Окремої комендатури охорони і забезпечення Держприкордонслужби у Києві.  На зустрічі також була присутня заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

Під час візиту австрійські партнери передали прикордонному відомству України допомогу від Міністерства внутрішніх справ Республіки Австрія.

«Вдячний за багаторічну підтримку територіальної цілісності України, незалежності і підтримку наших євроатлантичних прагнень. Сильна потужна Україна – є запорукою безпеки на східних кордонах ЄС. І ваша  підтримка – є вкрай важливою для нас», – зазначив Сергій Дейнеко.     

Водночас Федеральний міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Александер Шалленберг подякував за зроблену роботу та зауважив: «Безпека в Україні – це також безпека на наших кордонах».        

Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян запевнила учасників зустрічі у тому, що навіть маленька підтримка, чи велика підтримка не настільки важливі, наскільки важливим є прояв дружби та партнерства. «Ми дуже вдячні за підтримку Вашого Уряду у час такого великого тиску на Україну та гібридних загроз сьогодення», - сказала вона.

Охоронцям кордону України загалом передали допомоги на майже 80 тисяч євро, серед якої спальні мішки, резервуари для води, дизельні генератори, матраци.

Зазначимо, що співробітництво між Держприкордонслужбою України та Федеральним Міністерством внутрішніх справ Австрійської Республіки триває вже багато років та й надалі буде продовжуватися.

Зокрема  Держприкордонслужбою України розглядається готовність до активізації співпраці з Австрійською Республікою та можливість двостороннього співробітництва за напрямами протидії транскордонній злочинності і тероризму, аналізу ризиків, обміну інформаційно-аналітичними матеріалами та статистичними даними, проведення спільних досліджень. 

Також сторони бачать перспективу у співпраці щодо використання сучасних технологій, таких як система автоматизованого паспортного контролю E-Gates, система попередньої реєстрації пасажирів APIS та інших.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси