Державна прикордонна служба розвиває співпрацю з державним підприємством «Поліграфічний комбінат «Україна»

НАЗАД
15 грудня 2015 15:24

З метою запобігання, виявлення та розслідування кримінальних та інших правопорушень у сфері охорони державного кордону на Головний експертно-криміналістичний центр Державної прикордонної служби України пок

Стратегією розвитку Державної прикордонної служби України на період до 2020 року, що схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 року № 1189-р одним з основних завдань визначено впровадження європейських норм і стандартів у систему прикордонного контролю.

З метою запобігання, виявлення та розслідування кримінальних та інших правопорушень у сфері охорони державного кордону на Головний експертно-криміналістичний центр Державної прикордонної служби України покладено завдання щодо проведення судової експертизи та експертних досліджень паспортних документів.

Виконання цих завдань потребує відповідного науково-методичного та інформаційного забезпечення діяльності судових експертів, органів та підрозділів охорони державного кордону. Без налагодження дієвої співпраці з виробниками паспортних документів майже неможливо формування та підтримання в актуальному стані інформаційно-довідкової бази та колекцій сучасних паспортних документів, що надають їх власникам право на перетинання державного кордону.

З цією метою Головним експертно-криміналістичним центром Державної прикордонної служби України, з врахуванням вимог законів України «Про Державну прикордонну службу України» та «Про судову експертизу», укладено Меморандум про співробітництво з Державним підприємством «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», який вже понад 35 років є провідним виробником поліграфічної продукції в Україні та виготовлює документи з біометричними даними, що відповідають сучасним міжнародним стандартам та вимогам Міжнародної організації цивільної авіації, мають високі ступені захисту, сприяють спрощенню процедур прикордонного контролю та підвищують швидкість євроінтеграційних процесів.

Реалізація досягнутих домовленостей надасть змогу значно підвищити кваліфікацію експертів-криміналістів Державної прикордонної служби України та своєчасно отримувати інформацію про нові зразки бланків паспортних документів, що виготовлюються в Україні. У свою чергу, Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів»  зможе більш оперативно реагувати на виклики, пов’язані з фальсифікацією паспортних документів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси