Делегація Держприкордонслужби взяла участь Міжнародній конференції «Жінки, мир та безпека» у секторі безпеки і оборони України

НАЗАД
24 червня 2016 15:35

23 червня 2016 року делегація Державної прикордонної служби України на чолі із директором Департаменту персоналу полковником Волобуєвою О. взяла участь у Першому публічному заході високого рівня з питань в

23 червня 2016 року делегація Державної прикордонної служби України на чолі із директором Департаменту персоналу полковником Волобуєвою О. взяла участь у Першому публічному заході високого рівня з питань впровадження Національного плану дій України щодо імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН № 1325 «Жінки, мир та безпека» у секторі безпеки і оборони України.

Захід був організований спільними зусиллями Міністерства оборони України та Офісу зв’язку НАТО в Україні, за підтримки програми НАТО «Наука заради миру і безпеки» (SPS).

Метою Першої Міжнародної конференції високого рівня було ознайомлення з найкращими передовими практиками країн-членів та партнерів НАТО з питань забезпечення гендерної рівності в силових структурах, а також обговорення подальших кроків України, спрямованих на ефективну реалізацію затвердженого Україною Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

У Міжнародній конференції взяли участь Спеціальний представник Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Посол Марріет Шуурман, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, військові Аташе акредитовані в Україні, представники ООН, ОБСЄ, дипломатичного корпусу, народні депутати Верховної Ради України, представники сектору безпеки України та громадянського суспільства, міжнародні та національні експерти.

Під час урочистого відкриття заходу високоповажні панелісти наголосили на важливості його проведення для українського суспільства, особливо в реаліях сьогодення, враховуючи необхідність проведення глибинної реформи сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО, а також те, що розширення прав і можливостей жінок є одночасно одним із чинників успіху перемовин про мир і досягнення сталого миру.

Учасники погодились, що Перший публічний захід високого рівня стане своєрідним майданчиком для обговорення найкращих світових практик у сфері реалізації Резолюції 1325, визначення прогалин, викликів, новітніх тенденцій та пріоритетів для її імплементації як в секторі безпеки України, так і в усьому українському суспільстві загалом, а також надасть можливість створити мультинаціональну мережу зацікавлених експертів.

Під час свого виступу на тему «Сучасний лідер: гендерний аспект» полковник Олена Волобуєва акцентувала увагу присутніх на тому, що Державна прикордонна служба України надає рівні можливості для професійного розвитку та кар’єрного зростання усім категоріям військовослужбовців незалежно від статті, шляхом ефективного запровадження та реалізації державної політики рівних прав та можливостей чоловіків і жінок в умовах військової служби та правоохоронної діяльності.

Начальник науково-дослідного відділу Національної академії Держприкордонслужби України полковник Олена Андрощук виступила на тему «Роль жінок у науковій діяльності в Державній прикордонній службі України». Під час доповіді було зазначено, що жінки-військовослужбовці проявляють себе у наукових дослідженнях як більш ґрунтовні, наполегливі та менш консервативні дослідники, неординарне мислення яких, здатність до аналітики й прийняття нестандартних рішень зумовлює зростання кількості жінок-науковців у прикордонному відомстві.

Під час розмови з Спецпредставником Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Послом Марріет Шуурман старший офіцер управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції підполковник Деркач Ольга зазначила, що Державна прикордонна служба України в межах компетенції віддана своїм зобов’язанням щодо виконання Національного плану імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН № 1325 «Жінки, мир та безпека» та вважає, що здорове прикордонне середовище повинно в повній мірі відображати українське суспільство з огляду на забезпечення принципу гендерної рівності.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси