Чоловіки «зробили» інвалідність донці та дружині, аби виїхати за кордон

НАЗАД
20 червня 2023 12:44

У пункті пропуску «Могилів-Подільський», що на кордоні з Молдовою, прикордонники виявили двох осіб, які на паспортний контроль пред’явили пакети фіктивних документів, як підставу для виїзду за кордон.

В одному випадку 39-річний запоріжчанин надав прикордонникам підроблені довідку для отримання пільг особі з інвалідністю, медичний висновок про дитину з інвалідністю та довідку про перебування на консульському обліку у Посольстві України в Словенії. Чоловік стверджував, що його донька має інвалідність з дитинства та перебуває на консульському обліку в Словенії. Прикордонники встановили, що документи підроблені. Згодом чоловік зізнався, що пакет довідок, що «підтверджують» статус його дитини як особи з інвалідністю, він придбав за 4 тисячі доларів через одну із «фірм» в інтернет мережі.

Особу передали співробітникам Нацполіції. Вирішується питання щодо притягнення його до відповідальності за вчинення кримінального правопорушення за ч.4 ст.358 ККУ.

В іншому випадку 36-річний громадянин України намагався перетнути державний кордон з недійсними довідками про інвалідність дружини та перебування її на консульському обліку в Словенії. Чоловік аби уникнути мобілізації придбав фіктивні документи також через Інтернет за 1 тисячу доларів.

Цьому громадянину України співробітники Нацполіції вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.358 ККУ Чоловіку загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси