Біля кордону з білоруссю від вибуху російської міни постраждала людина

НАЗАД
14 грудня 2022 11:31

Днями на Київщині, неподалік одного з населених пунктів, що перебував під окупацією російських загарбників, прикордонники зафіксували вибух невідомого предмета, внаслідок якого постраждала людина.

На місце події військовослужбовці негайно викликали відповідних фахівців. Постраждалому надали невідкладну домедичну допомогу та доправили в медичний заклад, де було поставлено діагноз: «мінно-вибухова травма».

Під час огляду місця події та прилеглої території було виявлено протипіхотну міну російського виробництва ПМН-4. Ця міна прийнята на озброєння російської армії у 1990 році, як заміна мін ПМН та ПМН-2. Вона призначена для виведення з ладу особового складу. Ураження людині завдається шляхом руйнування нижньої частини ноги (стопи) під час вибуху заряду міни в момент наступу ногою на датчик цілі (вся верхня площина міни). Міна має пластиковий корпус, що ускладнює її виявлення під час проведення розмінування.

Нагадуємо, що це далеко не перший випадок підриву людей та техніки на мінах, що були встановлені окупантами на нашій території.

Наголошуємо, що в прикордонних областях, що межують з росією та білоруссю, продовжують діяти режимні обмеження, зокрема заборонено перебувати в лісових масивах. Звертаємо особливу увагу громадян, що під час знаходження та пересування цією територією не варто з'їжджати з дороги на узбіччя, заходити в ліси, підіймати невідомі предмети з землі тощо.

Бережімо себе та Україну!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси