Зводив жінок з інвалідністю з чоловіками без гідності

НАЗАД
07 червня 2024 13:26

На Чернігівщині було припинено злочинну діяльність зловмисника, який намагався завербувати жінку з інвалідністю 2 групи на «замовлення» військовозобов’язаного, з метою укладання фіктивного шлюбу для ухилення від проходження військової служби.

Раніше до правоохоронців надійшла інформація про те, що місцевий мешканець підшуковує та вербує для злочинної діяльності жінок з інвалідністю 1-2 групи, які опинилися у скрутному матеріальному становищі.

В подальшому було встановлено, що зловмисник спробував завербувати місцеву мешканку з інвалідністю 2 групи та запропонував їй грошову винагороду за укладення фіктивного шлюбу з військовозобов’язаним, який прагнув отримати відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням дружини з інвалідністю.

Міжвідомча група правоохоронців у складі оперативних співробітників Чернігівського прикордонного загону, відділу міграційної поліції, слідчого управління та за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» затримала підозрюваного під час передачі зловмисником частини «винагороди» завербованій жінці.

Слідчі слідчого управління обласної поліції повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), покарання за яке передбачене на строк від трьох до восьми років.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці також працюють над встановленням ролі інших учасників злочинної схеми.

Досудове розслідування триває.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси