Зросла кількість спроб використання підроблених документів. Прикордонники удосконалюють методи виявлення фальшивок

НАЗАД
28 червня 2024 10:17

Експерти Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби продовжують проводити курси мультиплікації з протидії використанню підроблених документів.

В сучасних умовах стрімкого розвитку поліграфічних технологій, правопорушники постійно удосконалюють способи фальсифікації документів.

До прикладу, цього року, у порівнянні з минулим роком, майже удвічі збільшилася кількість спроб незаконного перетинання кордону громадянами з використанням підроблених документів. З початку 2024 року прикордонники виявили понад 700 сфальшованих документів.

Також на 6 % збільшилася кількість виявлених транспортних засобів з підробленими, несправними документами, а також номерами агрегатів які не відповідають записам у реєстраційних документах.

Одним із інструментів протидії цьому є підготовлений і обізнаний персонал, що здійснює перевірку документів громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які перетинають державний кордон.

Підготовку фахівців забезпечують досвідчені експерти Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби, проводячи курси мультиплікації.

Так, з початку червня цього року на ділянках відповідальності 7 прикордонного Карпатського загону, 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича та 26 прикордонного загону проведено курс на тему: «Протидія використанню підроблених документів в сучасних умовах».

До занять залучалися військовослужбовці, які виконують обов’язки в прикордонному наряді «Перевірка документів» та спеціалісти з поглибленої перевірки документів.

Загалом курс мультиплікації складався із теоретичної та практичної частин, під час яких прикордонники вивчали сучасні елементи захисту документів, способи їх фальсифікації, а також закріплювали практичні навички із застосування технічних засобів для перевірки документів з метою виявлення в них ознак підробок.

Загалом курс мультиплікації пройшли 45 військовослужбовців. Варто заначити, що такі курси проводяться систематично та охоплюють значну кількість підрозділів охорони державного кордону.

Державна прикордонна служба України впроваджує використання сучасних видів озброєння та техніки, має підготований та мотивований персонал, який забезпечує надійний захист кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси