(ВІДЕО) Зміни до Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» прийнято у 2 читанні та в цілому

НАЗАД
13 листопада 2019 14:28

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо вдосконалення діяльності Державної прикордонної служби України» (№ 2161).

Законом вдосконалюється діяльність Державної прикордонної служби України у частині здійснення оперативно-розшукової діяльності (ОРД) підрозділами забезпечення власної безпеки, забезпечення внутрішньої безпеки, оперативного документування, оперативно-розшуковими тощо.

Як зауважив у своєму виступі під час представлення законопроекту у сесійній залі перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, метою його прийняття є необхідність уповноважити органи охорони державного кордону на здійснення пошуку та фіксації фактичних даних про протиправні дії окремих осіб та груп на кордоні.

Володимир Нікіфоренко наголосив, що прийняття змін дозволить усунути прогалини, які суттєво погіршують спроможності Служби адекватно реагувати на криміногенну обстановку у прикордонні, викривати її латентні механізми. Адже законодавство передбачало, що оперативно-розшукову діяльність здійснюють лише оперативні підрозділи Адміністрації служби та її територіальні органи.

Прийняті Верховною Радою зміни дозволять впорядкувати оперативно-службову діяльність прикордонників та забезпечити ефективну взаємодію між суб’єктами ОРД, оперативне реагування на криміногенну обстановку. Адже тепер прикордонники зможуть створювати оперативно-розшукові підрозділи саме там, де вони потрібні.

Закон підтримали 318 народних депутатів. Він набуває чинності наступного дня після його опублікування.

Також зауважимо, що наприкінці минулого місяця Верховна Рада України прийняла в цілому проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону (№ 0905), який набуває чинності з 01 січня 2020 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси