Загарбники застосували проти українських прикордонників заборонені аерозольні гранати

НАЗАД
14 листопада 2022 13:13

На Донеччині дрон рашистів скинув на один з опорних пунктів прикордонників кілька аерозольних гранат «К-51», одна з яких (на фото) не розірвалася.

Після вибухів заборонених боєприпасів з сильною подразнювальною дією прикордонники деякий час утримували визначені позиції у засобах хімічного захисту.

Варто наголосити, що застосування боєприпасів, подразнювальна дія яких не дає військовослужбовцям ефективно чинити опір чи вести вогонь, вкотре демонструє, що російська федерація не дотримується правил та звичаїв ведення війни. Зокрема, використання хімічних засобів боротьби з заворушеннями як засобів ведення війни забороняє Конвенція про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_182#Text, а також Женевський протокол 1925 року про заборону застосування на війні задушливих, отруйних або інших подібних газів та бактеріологічних засобів.

Російсько-окупаційні війська вже неодноразово використовували гранати К-51 з сильно подразнювальною речовиною, що заборонено Конвенцією про хімічну зброю. Проте українські захисники готові до таких дій ворога та вміють їм протидіяти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси