(ВІДЕО) Як за 8000 $ стати фігурантами кримінального провадження

НАЗАД
22 травня 2024 11:42

У пункті пропуску «Старокозаче», що на кордоні з Молдовою, прикордонники на гарячому затримали 43-річного одесита під час спроби незаконного переправлення через державний кордон громадянина України призовного віку.

Для реалізації задуманого плану організатор схеми звернувся до прикордонника, аби він посприяв у безперешкодному виїзді за кордон
37-річному мешканцю Одещини. За таку послугу чоловік разом зі своїм «клієнтом» пообіцяли охоронцю кордону 8 тис. доларів США.

Військовослужбовець ДПСУ не став учасником злочину. Тож правоохоронці задокументували факт незаконної оборудки під час передачі коштів.

Наразі зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», а на організатора ще й за ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Заходи з викриття кримінального правопорушення проводились спільною міжвідомчою групою у складі оперативників відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загоні ГВ ВВБ «Південь», Національної поліції та СБУ під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси