Вночі прикордонники затримали двох нелегалів. Сирієць пробирався до Словаччини, а марокканець до Польщі

НАЗАД
05 березня 2021 10:04

Сьогодні вночі прикордонники Чопського та Луцького загонів затримали двох іноземців, які намагалися незаконно потрапити до країн ЄС поза пунктами пропуску.

Нелегала з Сирії затримали поблизу кордону зі Словаччиною військовослужбовці Чопського загону.

Завдяки швидкому реагуванню на надану оперативниками загону інформацію про рух підозрілої особи у бік держрубежу, правопорушника встигли зупинити ще на підступах до кордону. Чоловіка арабської зовнішності виявили поблизу населеного пункту Оноківці Ужгородського району співробітники оперативно-розшукового підрозділу. Він не мав з собою жодних документів і назвався громадянином Сирії, а також повідомив, що прибув в Україну літаком через аеропорт Харкова. Затриманого доставлено у спецприміщення «Оноківці» Чопського загону. Після встановлення особи його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Іншого нелегала – громадянина Марокко, затримали біля кордону з Польщею прикордонники Луцького загону. Інформацію про невідомого, який рухався в бік кордону, прикордонники відділу «Амбуків» теж отримали від оперативних співробітників. Затримавши порушника, правоохоронці з'ясували, що він є громадянин Марокко. З собою чоловік мав паспорт та посвідку на тимчасове проживання на території України. Іноземець зізнався, що планував незаконно потрапити до однієї з країн Євросоюзу в пошуках кращого життя.

Порушника прикордонники доставили до підрозділу для складання адміністративних документів. За спробу незаконного перетинання кордону, марокканцю доведеться відповідати у суді.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси