Відсьогодні розпочався основний етап спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018»

НАЗАД
24 квiтня 2018 14:07

З 24 квітня по 20 листопада цього року за ініціативи та під координацією Держприкордонслужби буде проводитись основний етап спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018».

З 24 квітня по 20 листопада цього року за ініціативи та під координацією Держприкордонслужби буде проводитись основний етап спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018».   

Як уже повідомлялося під час підготовчого етапу до операції, окрім підпорядкованих органів та підрозділів Держприкордонслужби, в операції братимуть участь територіальні підрозділи взаємодіючих структур, радіотехнічні частини Повітряних Сил ЗС України, ресурси прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій, серед яких Європейське агентство «FRONTEX», Місія ЄС EUBAM, INTERPOL, EUROPOL,  аташе з правоохоронних питань та офіцери зв’язку дипустанов іноземних держав в Україні.

Головною метою операції має стати зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. Проводитиметься вона на усій території держави. Операція сприятиме стабілізації обстановки не лише на державному кордоні, а й у центральних регіонах країни, так як територіально охопить 15 прикордонних областей (крім зони АТО) та м. Київ.  

Під час проведення операції передбачено раптові дії резервів Державної прикордонної служби на найбільш активних ділянках кордону та в пунктах пропуску, підвищення щільності охорони державного кордону за рахунок залучення до служби курсантів Хмельницької Національної академії ДПСУ та застосування спільних міжвідомчих груп на шляхах руху правопорушників та в пунктах пропуску. Також під час операції буде проводитись повітряний моніторинг прикордонних районів та лінії кордону із застосуванням прикордонної (в тому числі безпілотної) авіації, спільні із представниками взаємодіючих структур перевірки суб’єктів авіаційної діяльності поза межами контрольованих прикордонних районів, поїздів (в русі) які рухаються до кордону, місць накопичення контрабандних товарів та вантажів тощо. Крім того, у цей період будуть проводитись спільні заходи з охорони кордону із колегами суміжних країн, патрулювання морської та річкових ділянок.

Зазначимо, що це не перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої будуть залучені не тільки більшість вітчизняних міністерств та відомств, але й представників правоохоронних органів суміжних країн. 

Варто відмітити, що в минулому році, в рамках операції «Кордон-2017», прикордонники затримали понад 300 нелегалів, близько 1860 порушників державного кордону та прикордонного режиму, не пропустили в Україну більше 970 потенційних нелегальних мігрантів.

Крім того, під час операції виявлено та вилучено понад 300 одиниць зброї, майже 1270 боєприпасів, а також близько 140 кілограмів наркотичних засобів, понад 1,3 млн. пачок сигарет та понад 57,5 тисячі літрів спирту.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси