ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! Звертаємо увагу громадян, які перетинають кордон із Польщею!

НАЗАД
28 сiчня 2023 09:31

УВАГА! Оголошення для осіб зі статусом PESEL UKR.

За повідомленням, яке надійшло учора від польських колег, громадяни України, які повертаються до Польщі, повинні під час проходження паспортного контролю повідомити співробітників Прикордонної Варти про в’їзд на територію Польщі у зв’язку з використанням права на тимчасовий захист та щоразу пред’являти електронний документ diia.pl!

Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку із виїздом з території Польщі на термін, менший за 30 днів, іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної варти, який здійснює паспортний контроль, про намір в’їхати із використанням права на тимчасовий захист в Польщі та кожного разу пред’являти електронний документ diia.pl (навіть якщо громадянин їде на роботу в Польщу чи з іншою метою, але при цьому він користуватиметься захистом у Польщі).

Важливо! В’їзд на територію Польщі, не повідомивши про вищезазначені обставини або без пред’явлення електронного документу diia.pl, може призвести до того, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR, і який пов'язаний із численними соціальними правами.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси