В Офісі зв’язку НАТО пройшов семінар з питань корупційних ризиків в сфері держзакупівель

НАЗАД
03 березня 2017 10:15

Нещодавно в Офісі зв’язку НАТО в Україні відбувся робочий семінар на тему «Доброчесність, прозорість та підзвітність в управлінні фінансовими ресурсами» для представників силових відомств.

Нещодавно в Офісі зв’язку НАТО в Україні відбувся робочий семінар на тему «Доброчесність, прозорість та підзвітність в управлінні фінансовими ресурсами» для представників силових відомств. Захід відбувся в рамках ініціативи НАТО з розбудови доброчесності, цілісності, прозорості та зниження корупційних ризиків у роботі оборонних та безпекових інституцій (ВД).

«Виховання доброчесності» - це программа, яка спрямована на розвиток інституційного потенціалу і забезпечення ефективного управління в секторі безпеки.

У семінарі взяли участь представники департаментів з питань фінансів, внутрішнього аудиту та державних закупівель Адміністрації Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Міністерства Оборони України.

Під час семінару менеджер програми пан Емануель Хунтцінгер прочитав лекції про те, як належне здійснення закупівель та укладання контрактів запобігає корупції та сприяє розбудові доброчесності, а також як проходить процес закупівель та укладання контрактів в Агентстві НАТО з підтримки та забезпечення.

В ході семінару розглянуто детальну схему корупційних ризиків на кожному з етапів державних закупівель, принципи державних закупівель, основні вимоги до них, потенційні ризики. Було наголошено, що закупівля в оборонній сфері є стратегічною функцією, тому до неї слід підходити з позиції всебічної оцінки корупційних ризиків.

Наприкінці семінару учасники мали можливість виконати практичні завдання і виявити корупційні ризики для окремих ситуацій, пов’язаних із державними закупівлями в оборонній сфері.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси