В Одесі прикордонники виявили браконьєрів, які виловлювали мідії неподалік стоянки кораблів

НАЗАД
25 липня 2018 15:23

Учора вдень в Одесі черговою службою стоянки кораблів та катерів Одеського загону морської охорони в районі старого хвилелому було виявлено підозрілий малий плавзасіб на відстані близько 300 метрів від пірсу стоянки.

На плавзасіб невідомий чоловік піднімав з води якісь об’ємні предмети. На виклики радіообміну, встановлених у порту каналів зв’язку, з плавзасобу не відповідали.

Чергова спеціальна група відділу спеціальних дій на воді на гумовому моторному човні «Бриг» негайно вибула для розпізнання та огляду підозрілого плавзасобу.

Тим часом оперативно-черговою службою загону було вже з’ясовано, що виявлений човен встановленим порядком не зареєстрований та до жодного з причалів морського узбережжя не приписаний. За даними диспетчера порту Одеса на вихід в акваторію порту жоден малий плавзасіб дозвіл не брав.

Прикордонники також виявили, що навколо човна здійснював водолазні занурення ще один чоловік, який і подавав пакунки на борт.

Затримані особи виявилися громадянами України, які заявили, що прибули в порт для проведення очистки гідротехнічних споруд. Однак документів, що підтвердили б законність їх діяльності надати не змогли. Разом з тим, на борту човна було виявлено значну кількість мідій, які чоловіки й піднімали в пакунках з-під води на борт. На зауваження прикордонників про заборону такого промислу, затримані назвали свій улов сміттям, яке планували утилізувати на березі встановленим порядком.

Однак запрошені на місце виявлення представники Рибінспекції вилучили та випустили в природне середовище майже 850 кг мідій. А в діях затриманих громадян констатували правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 85 КУпАП, про що й склали відповідні протоколи. Човен разом зі знаряддями лову вилучено.

А за порушення прикордонного режиму на осіб командиром оглядової групи також складено протокол за ст. 202 КУпАП, за яким доведеться сплатити штраф.

Нагадаємо, сьогодні прикордонники відділу «Південний» Одеського загону затримали громадянина України, який здійснював незаконний вилов мідій в районі с. Біляри Лиманського району. Всього у порушника вилучено близько 6,5 тисяч мідій загальною вагою 144 кілограми.

На громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП «Порушення правил здійснення інших видів спеціального використання об'єктів тваринного світу», справу скеровано до Лиманського районного суду.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси