В Адміністрації Держприкордонслужби відбулось чергове засідання Віртуального контактного аналітичного центру

НАЗАД
15 лютого 2018 11:06

В Україні триває запровадження кращих практик держав Європейського Союзу щодо реалізації принципів Інтегрованого управління кордонами.

В Україні триває запровадження кращих практик держав Європейського Союзу щодо реалізації принципів Інтегрованого управління кордонами.

Так, учора в Адміністрації Держприкордонслужби відбулось чергове засідання віртуального контактного аналітичного центру суб’єктів інтегрованого управління кордонами за участі експертів Представництва ЄС в Україні, Консультативної Місії EUAM та міжнародного проекту TWINNING.

Під час засідання обговорено та досягнуто порозуміння  щодо моніторингу з інтегрованого управління кордонами та порядку подальшої міжвідомчої співпраці, утворення міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами та  приєднання України до Угоди між Урядом Республіки Молдова та Урядом Румунії щодо створення і функціонування спільного Контактного центру «Галац».

Особлива увага, як вітчизняних так і міжнародних експертів була приділена питанню створення в Україні, за європейським зразком, урядового дорадчого органу високого рівня в сфері інтегрованого управління кордонами.

Слід зазначити, що передумовами до утворення цієї міжвідомчої робочої групи стали результати вивчення найкращих міжнародних практик, а саме – Фінляндської Республіки, Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польща та Литовської Республіки, оновлені у 2016 році європейські принципи інтегрованого управління кордонами та результати спільної роботи та консультацій з експертами міжнародного проекту TWINNING, Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (EUAM) та зацікавленими центральними органами виконавчої влади України.

Варто нагадати, що зазначений Віртуальний контактний аналітичний центр створений наказом МВС, МЗС, Мінінфраструктури, Мінфіну, СБУ від 01 вересня 2015 року  № 1050/254/341/749/562 «Про затвердження Порядку обміну інформаційно-аналітичними матеріалами між суб'єктами інтегрованого управління кордонами» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2015 року за № 1094/27539) в рамках реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами (схвалена розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 1149-р).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси