В Адміністрації Держприкордонслужби відбулась зустріч із делегацією Міжнародного центру розвитку міграційної політики

НАЗАД
08 лютого 2018 09:49

D Адміністрації Держприкордонслужби України відбулася зустріч заступника Голови Державної прикордонної служби України Олега Бляшенка із делегацією Міжнародного центру розвитку міграційної політики, очолюваною директором Департаменту міграційного діалогу т

7 лютого 2018 року в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулася зустріч заступника Голови Державної прикордонної служби України Олега Бляшенка із делегацією Міжнародного центру розвитку міграційної політики (далі – ICMPD), очолюваною директором Департаменту міграційного діалогу та міжнародного співробітництва Мартіном Плюімом.

Метою зустрічі було визначення пріоритетів подальшої співпраці у сфері управління кордонами і протидії нелегальній міграції, а також обговорення питань активізації двостороннього співробітництва.

До обговорення потенційних векторів взаємодії та співробітництва бути також запрошені представники Міністерства закордонних справ України, Державної міграційної служби України та експерти Представництва ЄС в Україні.

Під час зустрічі заступник Голови Державної прикордонної служби України Олег Бляшенко наголосив на тому, що питання посилення прикордонної безпеки є надзвичайно актуальним та важливим у контексті захисту національних інтересів та боротьби із постійно зростаючими загрозами безпеки, особливо пов’язаними з нелегальною міграцією.

Директор Департаменту міграційного діалогу та міжнародного співробітництва ICMPD Мартін Плюім повідомив про налаштованість опрацювати концепцію подальшого співробітництва після детального вивчення пропозицій Української Сторони та проведення ретельного аналізу можливостей ICMPD і партнерів та потреб України. Також він зазначив, що проведена робоча зустріч сприятиме розвитку стратегічного партнерства з ICMPD, створенню регіональної платформи з надання експертної допомоги в сфері багатостороннього співробітництва з питань міграції.

У своєму виступі Голова відділу операцій «Урядування та Верховенства права» Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке зазначив, що розширена зустріч демонструє транспарентність суб’єктів співробітництва у сфері міграції та інтегрованого управління кордонами та їх налаштованість на конструктивний діалог, який дозволить досягнути продуктивних результатів.

Представники заінтересованих міністерств та відомств України погодились, що розвиток співробітництва з ICMPD покращить міжвідомчу координацію шляхом розробки політики, що сприятиме об’єднанню спільних зусиль на національному рівні з питань вирішення завдань у сфері міграції.

За результатами зустрічі іноземні партнери висловили впевненість в успішній реалізації ініціатив Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси