В Адміністрації Держприкордонслужби презентовано Інструкцію щодо національного механізму оцінювання стану інтегрованого управління кордонами в Україні

НАЗАД
13 серпня 2018 14:18

Протягом тижня викладачі Національної академії Державної прикордонної служби України спільно з європейським експертом опрацювали програму тренінгу для підготовки національних експертів з оцінювання ІУК у рамках навчальної програми закладу.

У період з 6 по 10 серпня цього року в Адміністрації Держприкордонслужби відбувся черговий захід проекту TWINNING, у рамках якого завершено розробку Національного механізму оцінювання стану реалізації інтегрованого управління кордонами в Україні (далі – Національний механізм з оцінювання ІУК).

Загальний процес розробки механізму був розпочатий ще у квітні 2017 року та включав у себе розробку документів, тренування перших експертів з оцінювання  та випробовування (тестування) системи на 11 різних морських, повітряних та наземних кордонах.

Протягом тижня викладачі Національної академії Державної прикордонної служби України спільно з європейським експертом опрацювали програму тренінгу для підготовки національних експертів з оцінювання ІУК у рамках навчальної програми закладу.

Крім цього, завершено аналіз потреб в оснащенні органів та підрозділів державного кордону з урахуванням реорганізації відділів прикордонної служби, що здійснюється відповідно до вимог нової Стратегії розвитку ДПСУ та яка формується на основі кращих європейських практик щодо кадрового менеджменту та міжвідомчої взаємодії на рівні територіальних підрозділів.

Наприкінці робочого тижня відбулась презентація Національного механізму оцінювання стану ІУК для керівного складу Держприкордонслужби.

Після завершення презентації вищезгаданої Інструкції перший заступник Голови Державної прикордонної служби генерал-лейтенант Василь Серватюк висловив подяку українським та європейським експертам за їх зусилля та розпорядився оперативно розпочати імплементацію цієї системи.

Варто нагадати, що Національний механізм з оцінювання ІУК розроблений спільно українськими та європейськими експертами з урахуванням вимог українського законодавства на основі методики, яка сьогодні використовується в державах-членах ЄС Шенгенської зони.  Шенгенська система оцінки охоплює елементи ІУК та не обмежується лише прикордонним контролем. Мета такої системи оцінювання - виявлення вразливих елементів у реалізації ІУК та надання рекомендацій керівництву держави щодо їх усунення чи мінімізації їх впливу на результат.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси