Урядові делегації України і Угорщини з обговорили перспективи запровадження спільного контролю на українсько-угорському кордоні

НАЗАД
19 сiчня 2018 12:53

17-18 січня 2018 року у пункті пропуску «Лужанка-Берегшурань» відбулися переговори Урядових делегацій України і Угорщини з обговорення перспектив запровадження спільного контролю.

17-18 січня 2018 року у пункті пропуску «Лужанка-Берегшурань» відбулися переговори Урядових делегацій України і Угорщини з обговорення перспектив запровадження спільного контролю на українсько-угорському державному кордоні, а також відкриття пункту пропуску «Велика Паладь-Надьгодош», де буде запроваджено спільну перевірку контрольними органами обох країн.

У зустрічі взяли участь представники Адміністрації Держприкордонслужби, Міністерства юстиції, ДФС, МЗС та Надзвичайний та Повноважений посол України в Угорщині. Угорську сторону очолив заступник державного секретаря МВС Угорщини.

Під час зустрічі узгоджено подальші спільні заходи щодо реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Угорщини 24-25 листопада 2016 року з розбудови прикордонної інфраструктури на спільному державному кордоні.

Сторони констатували обопільну зацікавленість в якомога швидшому завершенні узгодження проектів міжнародних договорів, які дозволять запровадити спільний контроль на цій ділянці кордону. Також обговорено практичні кроки для започаткування такого контролю в спільному пункті пропуску на угорській території, щоб його робота розпочалася вже найближчим часом. Як українська, так і угорська предствники погодилися, що такий крок відповідатиме інтересам двох країн і народів, сприяючи розвитку добросусідських відносин, розбудові прикордонного співробітництва.

Також підтверджено готовність з 1 лютого 2018 року змінити режим функціонування пункту пропуску для автомобільного сполучення «Дзвінкове-Лонья», збільшивши час його роботи на 3 години (7.00 до 18.00) за центральноєвропейським часом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси