Уряд визначив механізм виїзду моряків для навчання та роботи закордоном

НАЗАД
06 вересня 2022 14:35

Рішенням Уряду під час дії воєнного стану надано можливість виїзду морякам – чоловікам віком від 18 до 60 років – для навчання та роботи закордоном.

Відповідні зміни внесені до Правил перетинання державного кордону громадянами України Постановою Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2022 р. № 992.

Документом визначено за якими документами та на який термін можуть виїхати з України визначені категорії осіб, а також які органи видають відповідні документи.

Окремі вимоги визначено зокрема для таких категорій:

курсантів, для проходження практичної підготовки на судні під українським або іноземним прапором;

осіб, які прямують для роботи на суднах у складі екіпажів суден, що здійснюють рейси до/з морських портів України;

інших осіб, які прямують для роботи на морських суднах, суднах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден.

Рекомендуємо визначеним категоріям осіб уважно ознайомитися зі змістом зазначеної Постанови Уряду та перед прибуттям у пункт пропуску мати усі документи, передбачені Правилами перетинання державного кордону громадянами України.

Україна – один зі світових лідерів за кількістю висококваліфікованих моряків. У світовому торговельному мореплавстві працює більш ніж 100 тисяч українців. Тож таке рішення дозволить забезпечити роботою тисячі моряків та збільшити надходження до бюджету, - коментував відповідне рішення Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси