Уряд ухвалив постанову, яка врегульовує пред’явлення чоловіками призовного віку військово-облікового документу в межах державного кордону

НАЗАД
07 серпня 2024 17:11

Кабінет Міністрів України на засіданні ухвалив постанову, яка передбачає зміни до Положення про прикордонний режим з метою приведення його у відповідність до Закону України № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

Ухвалена постанова вносить зміни до Положення про прикордонний режим для належної реалізації чинного українського законодавства. Зокрема, яке зобов’язує громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років у період проведення мобілізації (крім цільової) та/або протягом дії воєнного стану мати при собі військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі). А також пред’являти його за вимогою представника Державної прикордонної служби України у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі.

Зауважимо, що Закон України № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» був прийнятий 11.04.2024. Він передбачає повноваження прикордонників щодо перевірки військово-облікових документів чоловіків віком від 18 до 60 років. Уряд лише унормував ці повноваження та вніс відповідні зміни до Положення про прикордонний режим.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси